Wonen

Hieronder vindt u een greep uit onze gerealiseerde projecten in de categorie Wonen. Voor meer informatie over een specifiek project, klik op de foto.


Sonate toren Den Haag

Sonate toren Den Haag

In hartje Den Haag, op de plek waar eerder de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gevestigd waren, is gestart met de bouw van woontorens Adagio en Bolero. De torens zijn onderdeel van het project Sonate in het Spuikwartier. Innovent is verantwoordelijk voor de levering en installatie van het volledige ventilatiesysteem.

De Bakermat Eindhoven

De Bakermat Eindhoven

Direct binnen de centrumring van Eindhoven, op de hoek van de Marconilaan en de Boschdijk, verrijst de Bakermat. Een woontoren bestaande uit 235 appartementen en 3 commerciële ruimtes. Innovent is verantwoordelijk voor de levering en installatie van het volledige ventilatiesysteem voor het complex.

Princenlant 4 Boxtel

Princenlant 4 Boxtel

Dicht bij het bruisende centrum van Boxtel wordt gestart met de bouw van Princenlant 4. Hier komen 34 gelijkvloerse appartementen omringd door groen en aan het water. Innovent is verantwoordelijk voor de levering en installatie van het volledige ventilatiesysteem voor alle appartementen.

Nieuw Kijkduin Bad

Nieuw Kijkduin Bad

Kijkduin krijgt een nieuw winkelcentrum met appartementen en een parkeergarage. Binnen 6 jaar moet het complete project met appartementen en winkels uit het hogere segment worden gerealiseerd. Innovent is voor dit project als bouwteam partner aangesteld en draagt zorg voor het samenstellen van de WTW en luchtbehandeling systemen in BIM.

Woontoren Meerzicht Eindhoven (BIM)

Woontoren Meerzicht Eindhoven (BIM)

In 2017 heeft Innovent de opdracht verworven voor de complete engineering, levering en installatie van de WTW luchtbehandelingsinstallaties voor de 88 appartementen van de nieuw te bouwen woontoren Meerzicht in Eindhoven. Innovent werkt het complete project uit in BIM en maakt daarbij gebruik van de programma’s Stabicad en Revit. Ondertussen lopen de voorbereidingen op haar einde en zal de bouw op korte termijn starten. Een prachtig project waarbij de kracht van integrale samenwerking met partijen volledig tot haar recht komt.

19 + 34 won. Steegsche Velden

19 + 34 won. Steegsche Velden

Steegsche Velden is een nieuwbouwproject aan de rand van de gemeente Best. Deze woningen worden voorzien van vraag gestuurde ventilatie op basis van Co2 meting. Innovent levert en monteert het complete ventilatie systeem in deze woningen.

209 woningen te Uden

209 woningen te Uden

De komende jaren worden er 209 woningen in De Bogerd te Uden gerenoveerd. Innovent zal de woningen voorzien van mechanische ventilatie conform de wensen van de bewoner. Alle woningen worden tevens voorzien van een nieuwe Econox schoorsteen voor hellend dak.

19 appartementen Uden

19 appartementen Uden

De 19 appartementen met fitnessruimte te Uden is de perfecte balans tussen functionaliteit en design. Innovent ontwerpt, levert en monteert hiervoor een complete WTW-installatie t.b.v. balans ventilatie. Op het dak komen Econox prefab schoorstenen met een voorziening voor het verslepen van de dak kanalen.

101 Loft woningen Blok 63 Strijp-S

101 Loft woningen Blok 63 Strijp-S

Innovent ontwikkeld weer mee op Strijp-s. Het voormalige bedrijventerrein van Philips is de laatste jaren getransformeerd in een hotspot voor jonge creatieve en innovatieve bewoners en ondernemers. Met haar oog op innovatie vind Innovent het belangrijk om betrokken te blijven bij deze inspirerende initiatieven. Blok 63 maakt onderdeel uit van ‘Backstage-S, een drietal nog te realiseren woongebouwen met gezamenlijke parkeergarage en tuinen. Innovent levert en installeert de instortkanalen ter behoeve van de mechanische ventilatie systemen voor 101 loft woningen Blok 63, Strijp-S in Eindhoven.

96 Loft woningen Blok 61 Strijp-S

96 Loft woningen Blok 61 Strijp-S

Innovent ontwikkeld weer mee op Strijp-s. Het voormalige bedrijventerrein van Philips is de laatste jaren getransformeerd in een hotspot voor jonge creatieve en innovatieve bewoners en ondernemers. Met haar oog op innovatie vind Innovent het belangrijk om betrokken te blijven bij deze inspirerende initiatieven. Blok 61 maakt onderdeel uit van ‘Backstage-S, een drietal nog te realiseren woongebouwen met gezamenlijke parkeergarage en tuinen. Voor dit project levert en installeert Innovent de complete mechanische ventilatie systemen voor 96 loft woningen Blok 61, Strijp-S in Eindhoven.

38 App de Hooghe Wedert Valkenswaard

38 App de Hooghe Wedert Valkenswaard

Innovent levert en installeert de complete ventilatie systemen voor 38 appartementen de Hooghe Wedert in Valkenswaard. Bestaande uit 12 CO2 gestuurde mechanische ventilatie systemen en 26 CO2 gestuurde WTW systemen. De Hooghe Wedert betreft een nieuwbouwproject in het karakteristieke centrum van Valkenswaard waarbij een nadruk wordt gelegd op de integratie van de laatste ontwikkelingen van duurzaamheid en milieu in haar bouwontwerpen.

120 woningen Helftheuvel Den Bosch

120 woningen Helftheuvel Den Bosch

De kantorentoren in de Helftheuvel passage wordt verbouwd tot 120 woonstudio’s. Het gaat om kleine wooneenheden van gemiddeld 26 vierkante meter voor eenpersoonshuishoudens.

Innovent levert en monteert de complete luchtbehandelingsinstallaties voor de transformatie van deze studio’s in Den Bosch.

616 Loft woningen Philips Lighting

616 Loft woningen Philips Lighting

Het terrein en het voormalig hoofdkantoor van Philips Lighting wordt getransformeerd tot een gebied met woontorens en een stadspark. In het bestaande kantoorgebouw van 43.000m2 realiseert Innovent de luchtbehandeling installatie voor ruim 600 loft woningen. Op de begane grond komen diverse algemene voorzieningen zoals een supermarkt en koffiebar. Innovent voelt zich als een vis in het water bij dit soort mooie projecten met een historische achtergrond.

312 app. Willem Klooslaan Eindhoven

312 app. Willem Klooslaan Eindhoven

Innovent levert een bijdrage aan de transformatie van 104 woningen naar 312 appartementen aan de Willem Klooslaan in Eindhoven. Innovent levert en monteert de complete mechanische ventilatie, inclusief de benodigde ventilatiekanalen, roosters, brandwerende voorzieningen en prefab schoorstenen t.b.v. het hellend dak.

112 app. Offenbachlaan Eindhoven

112 app. Offenbachlaan Eindhoven

De portiekflats aan de Offenbachlaan zijn opgeknapt. Innovent heeft voor deze appartementen de gecombineerde ventilatie; MV, rookgasafvoer en luchttoevoer systeem, verzorgd.

Bijzonder aan de manier van werken was dat het projectteam heeft gewerkt op basis van ketensamenwerking. Bij ketensamenwerking werken de verschillende partijen vanaf het begin samen om de kwaliteit te verbeteren, een strakke planning te realiseren en kosten te beheersen.

170 app. Wijnhaven Den Haag

170 app. Wijnhaven Den Haag

Innovent levert en installeert de complete WTW installaties voor 170 appartementen Wijnhaven in Den Haag. Het gebouw van de voormalige huisvesting van het ministerie van binnenlandse zaken en justitie aan de Turfmarkt wordt door aannemer Heijmans getransformeerd tot multifunctionele commerciële ruimte, een schoolcampus en ruime woongelegenheid. Het project is in volle uitvoering en samen met de installateur wordt gestreefd naar de meest optimale uitvoering van het installatie en logistieke proces.

Black Jack Amsterdam

Black Jack Amsterdam

Innovent heeft de complete luchtbehandelingsinstallatie t.b.v. de appartementen, bedrijfsunits, bergingen en gangen van Black Jack Amsterdam gerealiseerd. Het volledige ontwerp van het complex is ingericht op het herbergen van moderne CPO appartementen en werkruimtes.

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Innovent realiseert voor nieuwbouwproject PicusKade in hartje Eindhoven de complete luchtbehandeling installatie voor 229 woningen. De verkoop van de stadswoningen start waarschijnlijk eind 2015. Onderdeel van nieuwbouw PicusKade is ook de uitbreiding van het huidige DAF-museum met een oppervlakte van 1100 m2.

63 app. Admiraliteitslaan Den Bosch (flat 3)

63 app. Admiraliteitslaan Den Bosch (flat 3)

Innovent levert en installeert complete luchtbehandeling installaties, incl. instortkanalen, WTW installaties en schacht kanalen, voor 63 appartementen op de Admiraliteitslaan in Den Bosch.

De oplevering vindt naar verwachting plaats in voorjaar 2016.

120 app. Naastenbest

120 app. Naastenbest

Innovent heeft bij dit project deelgenomen als “ketenpartner” voor de levering en installatie van rookgasafvoer, ventilatie en maatwerk schoorstenen. Het Naastenbest project vond plaats in samenwerking met Sankomij voor Woonstichting ‘thuis.

Brabantiaterrein Waalre

Brabantiaterrein Waalre

Innovent heeft de nieuwbouwwoningen en appartementen op het voormalige Brabantiaterrein in Aalst-Waalre voorzien van een WTW – installatie en prefab schoorstenen.

110 app. Gerretsonplein Eindhoven

110 app. Gerretsonplein Eindhoven

Innovent heeft de 110 appartementen op het Gerretsonplein voorzien van mechanische ventilatie, collectieve rookgaskanalen (CLV) en prefab schoorstenen. Het gebouw in Eindhoven is geïnspireerd op een slangvormig lichaam. De kop van de slang, de zestien bouwlagen tellende toren, sluit aan bij de hoge bebouwing aan de drukke verkeersader van Eindhoven-Noord.

100 woningen Hofland Delft

100 woningen Hofland Delft

Innovent heeft voor 100 nieuwbouwwoningen Hofland in Delft de wtw – installatie voorzien van benodigde instortkanalen, ventilatiebuizen, roosters, dakdoorvoeren en wasemkap voorzieningen geleverd en gemonteerd.

98 Groesbeek “Stekkenberg fase 4”

98 Groesbeek “Stekkenberg fase 4”

Innovent heeft 98 woningen ‘Stekkenberg’ in Groesbeek voorzien van een warmte terugwin installatie. Een deel van deze woningen is voorzien van een afzuigkap kanaal naar de voorgevel met een gevelrooster en een deel rechtstreeks door plakdak d.m.v. het leveren van een dakdoorvoer.

35 woningen Hoogtij Eindhoven

35 woningen Hoogtij Eindhoven

Het plan Hoogtij, bestaande uit appartementen, patiobungalows, stadswoningen en een halfverdiepte parkeervoorziening, bevindt zich aan de rand van het centrum van Eindhoven in de wijk Gestel. Innovent heeft voor deze 35 woningen de complete MV installaties verzorgd.

41 app. Zandleij Tilburg

41 app. Zandleij Tilburg

Het project Zandleij in Tilburg omvat 41 sociale huurappartementen met een afgesloten parkeerterrein voor bewoners. Innovent heeft deze appartementen voorzien van wtw – installaties, collectieve rookgaskanalen (CLV) en prefab schoorstenen.

50 woningen Heuvelse Hof Waalre

50 woningen Heuvelse Hof Waalre

Innovent heeft de 50 nieuwbouwwoningen van het project Heuvelse Hof te Waalre voorzien van CO2 gestuurde mechanische ventilatie. Heuvelse Hof is gebouwd in prachtige architectuur die in jaren ’30 stijl aansluit bij de bestaande wijk uit 2005 en in “boerderijstijl”, aansluitend bij de boerderijen van de Heuvelstraat. De ruime opzet, in combinatie met het vele groen, maken dit project tot een een mooie woonomgeving.

50 app Hooglicht Vlissingen

50 app Hooglicht Vlissingen

Hooglicht: Een trots en sierlijk appartementengebouw. Hooglicht herbergt prachtige appartementen en royale penthouses in een bijzondere architectuur. Innovent realiseerde voor dit gebouw 50 complete MV installaties, CLV systeem, prefab schoorstenen en ventilatie t.b.v. de bergingen en de parkeerkelder.

51 app Noordwijk

51 app Noordwijk

Econox heeft voor 51 appartementen in Noordwijk de levering en installatie van complete Itho Demand Flow vraaggestuurde ventilatie installaties compleet met Econox prefab schoorstenen verzorgd.

57 woningen Leidschenveen

57 woningen Leidschenveen

Het project ‘Het Leidsche Veen’ bestaat uit 57 eengezinswoningen, waarvan 56 twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning. De woningen staan in het deel Waterland van de vinexlocatie Leidschenveen. Innovent heeft de levering en installatie van 57 complete MV installaties, rookgasafvoer leidingen en Econox prefab schoorstenen voor haar rekening genomen.

74 app. De Brugwachter Son

74 app. De Brugwachter Son

Op loopafstand van het centrum van Son is appartementencomplex De Brugwachter gerealiseerd. Innovent leverde en installeerde 74 complete Brink WTW installaties, CLV systeem, prefab schoorstenen en ventilatie t.b.v. de bergingen en de parkeerkelder.

88 app. Thorbeckepark Utrecht

88 app. Thorbeckepark Utrecht

Innovent heeft “slimme” energiezuinige mechanische ventilatie geleverd en gemonteerd voor 88 appartementen Thorbeckepark in Utrecht. Het betreft hier mechanische ventilatie met natuurlijke ventilatie luchttoevoer. Tevens heeft Innovent de 88 appartementen voorzien van 15 stuks dakdoorvoeren.

242 app. Mariakwartier Utrecht

242 app. Mariakwartier Utrecht

Innovent heeft de levering en installatie van 242 complete Brink Climate Systems WTW installaties bij 242 appartementen Mariakwartier in Utrecht verzorgd.
Ten behoeve van de parkeergarage heeft Innovent stuwdruk ventilatoren, afvoer ventilatoren en een schakelkast geleverd.

253 app. De Kroon Den Haag

253 app. De Kroon Den Haag

De Kroon in Den Haag is één van de hoogste woontorens midden in het centrum van Den Haag. Innovent heeft voor deze woontoren 253 complete WTW installaties, luchtkanalen systeem t.b.v. de parkeergarage en de overdruk installatie t.b.v. brandpreventie geleverd en geïnstalleerd.

282 app. Abdijtuinen Veldhoven

282 app. Abdijtuinen Veldhoven

Innovent realiseerde voor appartementencomplex Abdijtuinen in Veldhoven 282 Itho CMFe mechanische ventilatie installaties, alsmede de ventilatie t.b.v. de parkeerkelder en openbare voorzieningen.