Transformatie

Hieronder vindt u een greep uit onze gerealiseerde projecten in de categorie Transformatie. Voor meer informatie over een specifiek project, klik op de foto.


Transformatie Philips bedrijfsschool

Transformatie Philips bedrijfsschool

In het monumentale pand waarin aan de Kastanjelaan in Eindhoven de voormalige Philipsbedrijfsschool was gevestigd worden ruim 500 lofts gebouwd. Na een ontwerpfase van ruim een jaar waarin de installaties in BIM zijn gemoduleerd worden de CO2 vraag gestuurde ventilatiesystemen en centrale distributie luchtkanalen geïnstalleerd door Innovent. In 2019 wordt het project opgeleverd.

Lee Towers Rotterdam

Lee Towers Rotterdam

In opdracht van vastgoedontwikkelaar Foolen en Reijs en TB3 worden twee van de drie Marconitorens in Rotterdam getransformeerd naar 840 appartementen. Innovent heeft de opdracht verworven om in dit project (voorheen bekend als Europoint torens) voor Foolen en Reijs de complete WTW installatie te voorzien. Het systeem bestaat uit een compleet luchtkanalen systeem voorzien van centrale luchtbehandelingskasten en drukgeregelde kleppen in de appartementen. In minder dan 12 maanden wordt deze transformatie gerealiseerd.

De Groene Toren

De Groene Toren

Het opvallende gebouw aan de Vestdijk te Eindhoven wordt getransformeerd tot half hotel, half appartementen. In het voormalig kantoorgebouw komen 132 hotelkamers en 100 short stay appartementen. Innovent levert voor dit gebouw de complete luchtbehandeling t.b.v. hotelkamers, short stay appartementen en restaurants. Innovent heeft inmiddels een ruime ervaring met het transformeren van voormalige kantoorgebouwen.

18 app. de Kraayert te Lewedorp

18 app. de Kraayert te Lewedorp

De linkervleugel van De Kraayert wordt getransformeerd naar 18 huurappartementen voor oudere mensen die zorg nodig hebben. Innovent levert en monteert de complete ventilatie van deze appartementen.

120 woningen Helftheuvel Den Bosch

120 woningen Helftheuvel Den Bosch

De kantorentoren in de Helftheuvel passage wordt verbouwd tot 120 woonstudio’s. Het gaat om kleine wooneenheden van gemiddeld 26 vierkante meter voor eenpersoonshuishoudens.

Innovent levert en monteert de complete luchtbehandelingsinstallaties voor de transformatie van deze studio’s in Den Bosch.

616 Loft woningen Philips Lighting

616 Loft woningen Philips Lighting

Het terrein en het voormalig hoofdkantoor van Philips Lighting wordt getransformeerd tot een gebied met woontorens en een stadspark. In het bestaande kantoorgebouw van 43.000m2 realiseert Innovent de luchtbehandeling installatie voor ruim 600 loft woningen. Op de begane grond komen diverse algemene voorzieningen zoals een supermarkt en koffiebar. Innovent voelt zich als een vis in het water bij dit soort mooie projecten met een historische achtergrond.

312 app. Willem Klooslaan Eindhoven

312 app. Willem Klooslaan Eindhoven

Innovent levert een bijdrage aan de transformatie van 104 woningen naar 312 appartementen aan de Willem Klooslaan in Eindhoven. Innovent levert en monteert de complete mechanische ventilatie, inclusief de benodigde ventilatiekanalen, roosters, brandwerende voorzieningen en prefab schoorstenen t.b.v. het hellend dak.

170 app. Wijnhaven Den Haag

170 app. Wijnhaven Den Haag

Innovent levert en installeert de complete WTW installaties voor 170 appartementen Wijnhaven in Den Haag. Het gebouw van de voormalige huisvesting van het ministerie van binnenlandse zaken en justitie aan de Turfmarkt wordt door aannemer Heijmans getransformeerd tot multifunctionele commerciële ruimte, een schoolcampus en ruime woongelegenheid. Het project is in volle uitvoering en samen met de installateur wordt gestreefd naar de meest optimale uitvoering van het installatie en logistieke proces.

185 app. de Molenwerf Amsterdam

185 app. de Molenwerf Amsterdam

Innovent heeft bijgedragen aan de transformatie van een kantoorgebouw tot 185 (huur)appartementen in Amsterdam: de Molenwerf. Innovent heeft de appartementen en algemene verkeersruimte voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning d.m.v. een luchtbehandelingskast per torenblok.