Innovent Holding gaat partnership aan met Nordian Capital Partners

december 21, 2021

Na een periode van indrukwekkende groei, zet Innovent Holding (Econox, Ventilatieland, Innovent), producent en leverancier van luchtbehandeling en ventilatiesystemen, de volgende stap. Investeerder Nordian Capital Partners heeft een meerderheidsbelang in de Groep verworven om de sterke groeiambities samen met management te verwezenlijken.

Innovent Holding helpt technisch installateurs, bouwbedrijven en consumenten een gezond binnenklimaat te creëren door productie en levering van ventilatiesystemen en luchtbehandelingsproducten. Sinds oprichting in 2000, heeft de onderneming via de bedrijven Econox, Ventilatieland en Innovent een indrukwekkende groei doorgemaakt. Inmiddels is de online groothandel en webshop internationaal actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Nordian Capital Partners streeft ernaar om samen met directeur en oprichter Sebas van Vugt de huidige internationale positie te versterken en verdere Europese groeiambities kracht bij te zetten.

Samenwerking met Nordian
De keuze voor Nordian Capital Partners is een weloverwogen keuze. Nordian heeft veel ervaring in het ondersteunen van sterk groeiende bedrijven, waaronder groothandels die e-commerce met productie en dienstverlening combineren. “Ons gezamenlijke doel is om de komende jaren de marktpositie van Econox, Ventilatieland en Innovent te verstevigen en de Groep naar nieuwe Europese landen uit te breiden. Door dit partnership met Nordian krijgt Innovent Holding de slagkracht en professionele ondersteuning om deze groeiambitie versneld te verwezenlijken”, aldus Sebas van Vugt.

Gregor Beusmans, Partner bij Nordian Capital Partners: “Innovent Holding heeft de laatste jaren een indrukwekkende ontwikkeling laten zien, zowel door groei in Nederland als door het betreden van nieuwe markten. Wij zijn enthousiast over de kansen die de ventilatiemarkt biedt, zowel op het gebied van duurzaamheid als gezondheid, en de positie die de Groep daarbinnen heeft verworven. Wij kijken ernaar uit om samen met Sebas en zijn team deze nieuwe fase in te gaan.”

Over Nordian Capital Partners
Nordian Capital Partners (nordian.nl) is een onafhankelijke Nederlandse investeerder, gericht op het vergroten en versnellen van de groei van ondernemingen. Opgericht in 2014 heeft Nordian inmiddels aan meer dan 30 bedrijven bijgedragen als kritisch en betrokken investeringspartner. Nordian biedt proactief ondersteuning op het gebied van onder andere strategie, financiering en fusies & overnames. Daarbij gaat Nordian niet op de stoel van het management zitten, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze het beste in zijn: ondernemen.

Over Innovent Holding
Innovent Holding (Econox, Ventilatieland en Innovent) is een internationaal opererende producent en leverancier van luchtbehandeling en ventilatieproducten. Met een team van ruim 100 medewerkers is de Onderneming goed voor een jaaromzet van EUR 35 miljoen. Naast productie van eigen merken als Thermoduct, Econox en Envisense, vertegenwoordigt het bedrijf via de online groothandel en webshops ook internationale kwaliteitsmerken zoals Ruck Ventilatoren, Itho Daalderop, Orcon en Vent-Axia. Systemen van Innovent Holding zijn te vinden in veel verschillende soorten toepassingen, zoals woningen, utiliteitsbouw, industrie, scholen, horeca en scheepvaart.