Innovent haalt met vlag en wimpel ISO 9001 certificering

mei 28, 2021

Enthousiaste en gemotiveerde medewerkers maken indruk op auditors

Bij Innovent werken we continu aan een zo goed mogelijke dienstverlening voor onze klanten. Dit zijn geen loze woorden, dit raakt de kern van ons bedrijf en waar onze mensen op geselecteerd worden. Daarom was het voor ons een logische stap om het bedrijf ISO 9001 te certificeren. De belangrijkste vraag voor de certificering luidde: voldoet Innovent aan de strenge eisen van ISO 9001, de normering die geldt als ’s werelds meest gebruikte systeem om het kwaliteitsmanagementsysteem te beoordelen?

“Innovent heeft de certificering met vlag en wimpel gehaald. De auditors waren onder de indruk van de gestructureerde werkwijze en het gebruik van de professionele BI- en planning tools. Maar het meeste indruk maakte de enthousiaste, gedreven en betrokken medewerkers”. Aldus Ester Verheijen, Adviseur Kwaliteit, Arbo & Milieu. Ester is als externe adviseur ingeschakeld Innovent te begeleiden naar de ISO 9001 certificering. “Ik werk voor veel verschillende organisaties, het mooie aan jullie bedrijf is dat de motivatie om de ISO 9001 certificering te halen vanuit jullie zelf kwam. De meeste bedrijven gaan voor de certificering omdat hun klanten hierom vragen en voelt het als een verplichting. Dit was nu zeker niet het geval, de motivatie was erg hoog”.

Nick Swinkels, financieel directeur bij Innovent vertelt: “ISO 9001 is een bewijs van kwaliteit van dienstverlening en de interne bedrijfsprocessen, daarnaast maak je de belofte hieraan te blijven werken. De certificering gaat niet over één nacht ijs en vraagt om een serieuze aanpak. We hebben daarom Ester als externe adviseur gevraagd om kritisch naar ons bedrijf, de medewerkers en processen te kijken. Waar nodig, zijn aanpassingen doorgevoerd”. Ester is in september begonnen als bedrijfsadviseur en heeft het bedrijf en de medewerkers in korte tijd goed leren kennen. “Het is een ontzettend leuk bedrijf en ik blijf voorlopig nog betrokken, de certificering is ongoing proces, ook na de certificering gaat het werken aan het kwaliteitsmanagementsysteem door”.

Na de voorbereidingen en proefaudits, hebben twee externe auditors via teams en op locatie vrijwel alle bedrijfsprocessen geaudit. “Bij de externe audits werd onze organisatie door onafhankelijke auditors positief beoordeeld op verschillende onderdelen. Iedereen heeft dit met succes gedaan, waardoor de ISO 9001 certificering een feit is. Ik ben erg trots op ons bedrijf en alle medewerkers. Dit was echt een gezamenlijke prestatie.” Sluit Nick af.